Гостоприемство по гръцки: Кавала и зеления рай остров Тасос

„Хубаво е да знаеш кога идва края на едно пътуване, но накрая има значение само преживяването“
Урсула Ле Гуин

   

3 дни/2 нощувки/

Ден 1

Отпътуване от хотела рано сутринта. Пристигане и настаняване в хотел в Кавала рано следобяд.Кавала е един от най – красивите градове на Северна Гърция и най-важно пристанище в Източна Македония. Програмата включва: Пешеходна обиколка на старата част на Кавала: Имарета, Църквата Св. Богородица, Пристанището, Паметника и къщата и на родения в Кавала хедив (султан) и основател на Съвременен Египет- Мохамед Али Паша, Акведукта Камарес, Крепостната стена и др. Връщаме се обратно в хотела. По желание вечеря в таверна с бозуки. Нощувка.

Ден 2 Тасос: Лименария –Лименас - Панагия

  Закуска. Отпътуване за Керамоти, откъдето с ферибот се пътува за остров Тасос. Панорамна обиколка на остров Тасос: Посещение на Манастира на Архангел Михаил, основан от Светогорския манастир Филотей и е от най-хубавите манастири на Тасос, окачен на скалите „сякаш се люлее над морето“. В манастира се пази една част от Честния Пирон, т.е. част от пироните, които са използвани за закачването на Христос на Кръста. Уникалността и благословията на тази ценност е причина за големия наплив от поклонници. Разглеждане на Панагия –старата столица на острова, посещение на църквата Св.Богородица. Разглеждане на Лименас - настоящата столица, най-големия град на Тасос: Стария град, руините на древния централен пазар – агората, която е била основното средище за търговия и социални контакти, светилищата на Артемида и Дионис, и разположените нагоре по хълма Акропол, храм на Атина и античен театър, построен през V в.пр.Хр. и е побирал поне две хиляди зрители. Разходка в Лименария- вторият  по големина град на Тасос. Настаняване в хотела.Вечеря. Нощувка.  

Ден 3: Тасос

Закуска. Свободно време за плаж. По обяд отпътуване за България. Късно вечерта пристигане в хотела, в който сте настанени. Цената включва: • Екскурзоводско обслужване. • Фериботни билети.