Преоткрий България в 12 дни

„Най-великите пътешествия в живота на човек са тези, които отговарят на въпроси, които никога не сте се замисляли да си зададете.“ – Р.Р.

12 дни/11 нощувки

1 ден

Трансфер от летище София или друго място от което да ви посрещнем. Следва по желание и в зависимост от часа на пристигане панорамна обиколка на столицата с водач на фирмата. Свободно време. Нощувка.

2 ден

Закуска. Отпътуваме около 09:00 ч. към Рилския манастир- най- големият в страната и един от символите на България. Късният следобед се отправяме към мястото за настаняване- гр. Сандански- най- слънчевият и топъл град в България, разположен в подножието на Пирин планина (автобусен преход от около 100 км). Свободно време. Нощувка.

3 ден

Закуска. Свободно време с възможност за процедури в СПА зоната на хотела. Около 12:00ч. се отправяме към родния град на известната българска пророчица Ванга- местността Рупите, където има лековити минерални извори и басейни . След посещението на това магично място, продължаваме към гр. Мелник- най- малкият град в България с 208 души население. Създаден още през античността, градът е обявен за културно – исторически резерват. Връщаме се отново в хотела. Свободно време. Нощувка.

4 ден

Закуска. 09:00 ч. отпътуваме към Банско – най- известния ски курорт в България. Панорамна обиколка или пешеходна разходка по ваш избор. В ранния следобед се отправяме към другия популярен СПА курорт в страната- гр. Девин (преход от около 250 км). Преминаваме през спиращите дъха гледки на Родопа планина. Настаняване в хотела. Нощувка.

5 ден

Закуска. През целия ден пресичаме полите на планината Родопи, наслаждавайки се величествените Буйновско и Триградско ждрело. Ще посетим две от най- големите пещери на България- Ягодинска и Дяволското гърло. След това ви предлагаме неповторимо изживяване- офроуд разходка с джип до панорамната площадка „Орлово око“, където ще имате възможността да се почувствате като птица – и да погледнете планината от високо. Връщане в хотела. Вечеря, придружена с музика на живо от традиционна родопска гайда- уникален по себе си български фолклорен инструмент. Ще се насладите на вкуса на чевермето– месо приготвено на жар, в предварително загрята пещ, забито на шиш. Нощувка.

6 ден

Закуска. Отправяме се към втория по големина град в България- Пловдив. По пътя ще посетим село Широка Лъка- село с 300 годишна история. Селото е запазило своята възрожденска архитектура, музикална култура, красива природа и богата история. След това продължаваме към скалния феномен- Чудните мостове, разположен на 1450 метра надморска височина в Западни Родопи. Късният следобед ще посетим Бачковския манастир- втория по големина манастир в България основан през 1083 г. Привечер се настаняванм в хотела в град Пловдив. Свободно време и нощувка.

7 ден

Закуска. Панорамна обиколка на град Пловдив с пешеходен тур, съпроводена от местен екскурзовод. Ще направим обзорна обиколка в старата част на града. Археологическият резерват “Стария Пловдив” привлича множество туристи и съхранява древното минало на града: археологически паметници, калдаръмени улици. Тук са разположени Древния Римски Амфитеатър, построен по времето на Марк Аврелий, който е най-добре запазения паметник от тази епоха в нашата стрaна. Програмата включва също разглеждане на: археологическия комплекс “Небет тепе” – руини от древно тракийско светилище, крепостта на Филипополис – известен град от Римската епоха, Хисар Капия – източната врата, построена преди 2 хил.години, както и много възрожденски къщи, които създават специфичната атмосфера на Стария Пловдив. Свободно време. Късният следобед отпътуваме към морския град Бургас. Настаняване в хотела в района на града. Нощувка.

8 ден

Закуска. Около 9:00 ч.отпътуваме към Античния морски град- Созопол. По обяд се отправяме към северното Черноморие и красивия Несебър- древен град с богата история. Следва автобусен преход до красивата ни морска столица- град Варна. Настаняване в хотела. Свободно време за да опознаете града. Нощувка.

9 ден

Закуска. Целодневна програма включваща посещение на Аладжа манастир- един от малкото запазени средновековни скални манастири в България. Следва посещение на Архитектурно- парковия музей „Дворецът” в Балчик. За финал се отправяме към най- северната точка на страната- нос Калиакра, вдаден на около 2 км в морето- природен и архелогически резерват. Отпътуваме към старата българска столица- Велико Търново/ преход от 250 км/. Там ще се настаним в хотела. Нощувка.

10 ден

Закуска. Около 09:00ч. стартираме с обзорна обиколка на град Велико Търново- един от най-старите градове в страната, като историята му датира от преди повече от пет хилядолетия, за което свидетелстват археологическите разкопки. Обиколката включва : Късният следобед отпътуваме към град Ловеч, където ще нощуваме след настаняване в хотела.

11 ден

Закуска. Панорамна обиколка на град Ловеч. Към обяд следва посещение на Деветашката пещера, след това град Плевен и Плевенската панорама- художествен музей, построен в чест на 100-годишнината от Освобождението на града от османско иго. Следобед се отправяме към гр. Троян за да посетим Троянския манастир- третия по големина манастир в България. В манастира се намира чудотворната икона на Света Богородица Троеручица, а автентичните стенописи са изографисани в средата на 19 век от прочутия възрожденски майстор Захарий Зограф. Следва връщане в хотела. Нощувка.

12 ден

Отправяме се към крайната точка на вашето пътешествие.