Релакс и екстремност сред Искърското дефиле

„Не вървете натам, накъдето ще ви отведе пътеката. Вместо това отидете там, където няма пътека, и оставете следа!”
Р. У. Емерсън

5 дни/ 4 нощувки

1 ден

Трансфер от летище София, друго летище или точка, от която да ви посрещнем. В зависимост от часа панорамна обиколка на столицата. Отпътуване към мястото за настаняване през живописното Искърско дефиле. Настаняване в хотела. Вечеря. Нощувка.

2 ден

Закуска. Стартираме с пешеходен преход през Вазовата екопътека, осеяна с гледки и мест за отдих сред природата. Преходът се извършва с професионален водач. В средата на екопътеката се намира водопадът Скакля – един от най- красивите и високи водопади в България (85 м). В края на вашата обиколка ние ще ви очакваме, след което потегляме към стартовата точка на рафтинг/каякинг активностите (в зависимост от сезона и нивото на водата). Там ще бъдете посрещнати от екип професионалисти, които ще проведат инструктаж и ще ви екипират преди старта на вашето приключение по река Искър. По пътя на рафтинг обиколката се отбиваме за обяд /пикник/ сред природата за да се насладите докрай на величието на Балкана. След приключване на активностите ви предлагаме възможност за гмуркане в естествен скален вир или време за релакс сред природата. Привечер- прибиране в хотела. Вечеря. Нощувка.

3 ден

Закуска. Опционално: *Отправяме се към паметника на Септемврийците при село Миланово. Следва посещение на Ръжишката пещера, дълга около 300 метра. За любителите на екстремни преживявания предлагаме- спускане на рапели по алпийски въжета в пещерата. * Рафтинг по река Искър с посещение на Черепишкия манастир- български православен манастир,разположен в подножието на величествени скали, с издълбани в тях стотици пещери. Смята се, че днешното си име храмът получава от белеещите се кости на загинали воини, останали след епична битка на българският цар Иван Шишман през 1396 Привечер връщане в хотела. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Освобождаване на хотела. Опционално: *Отпътуване към град Луковит ( по избор преходът може да се извърши с велосипеди). Посещение на пещера Проходна. Целодневна програма с катерене и спускане на рапели по алпийски въжета. * Целодневна рафтинг програма в района на пещера Проходна. Привечер настаняване в хотел в района на град Луковит. Вечеря. Нощувка.

5 ден

Закуска. Освобождаване на хотела и отправяне към точката на вашето отпътуване.