Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

Истанбул- Легендата на Ориента- 1 или 2 дни

Отпътуване от Бургас в 06:00 ч. сутринта. Отправяме се към българо-турската граница,  минавайки през  ГКПП  Малко Търново. След пресичане на границата пътуваме към  турския мегаполис Истанбул. Пристигане в града около 11ч. Следва целодневна екскурзионна програма в европейската и азиатската част на града с местен гид включваща посещение на забележителностите:

Църквата Света София

Една от най-големите църкви в Света в продължение на векове. Построена  е върху руините на стара църква , през 532 г. от Юстиниян I. След завладяването на града от турците, през 1453 г. е превърната в джамия. Джамията “Султан Ахмед” (Синята джамия)–Нарича се Синя, заради цвета на порцелановите плочки, с които е украсена. Построена е в началото на 17 век по поръчение на султан Ахмед I.

Дворецът Долмабахче

Дворецът Долмабахче е построен в периода 1843 – 1856 г. на площ от 45 000 кв.м. по време на управлението на султана Абдюл Меджид I..

Площад Таксим(Taksim Meydanı)

Площадът Таксим е разположен в новата част на Истанбул. Той се смята за основна пазарна, туристическа точка, а също и за забаления. Известен е със своите магазини, ресторанти и хотели. Топкапъ сарай или „Дворецът на портите топове“ е главният дворец, седалището на администрацията на Османската империя от 1465 до 1853 година.

Мостът над Босфора(Boğaziçi Köprüsü)-

Мостът над Босфора или, както го наричат Първият мост над Босфора, се разполага над протока, и свързва двата континента – Европа и Азия. Мостът свързва Ортакьой (от Европа) и Бейлербей (от Азия). Капълъ чаршъ- Капълъ чаршъ или покрития базар се е превърнал в атракция за туристите. Това е най-големия закрит базар в Турция и на него може да намерите много и различни стоки – кожени якета, злато, подправки, лампи и много други. Възможност за разходка с корабче по Босфора. Късният следобед отпътуваме за България. По пътя ще посетим търговски център „Форум Истанбул” на разположение, на който са 270 магазина и океанариум. Отново преминаваме българо- турската граница. Късно вечерта пристигаме в комплекса, в който сте настанени. *Опционално- Осъществяване на двудневна програма. Която ще включва нощувка  в хотел в района на града с опция за традиционна турска вечеря, включваща местна кухня и атрактивна ориенталска програма- танци и музика за вашето добро настроение. През втория ден  след закуската ще имате възможност за подробно посещение на забележителностите с местния екскурзовод, които панорамно са разгледани през първия ден или свободно време, в което да се разходите по истанбулските улички, да пазарувате или пък да си направите турска баня. При двудневната програма посещението на търговския център „Форум Истанбул” се извършва след отпътуване за България.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Истанбул- Легендата на Ориента- 1 или 2 дни”

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com