Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

Красиви гледки край меандрите на Арда, винарна Мезек и др, – еднодневна програма край Ивайловград

Потегляне на групата от град Бургас в 7ч.

Първа спирка за кафе, закуска и отдих ще направим  преди посещението си винарната в село Мезек. Философията на винарната е да произвежда екологично чисто вино, по технология максимално близка до „домашната“.Годишно във винарната се произвеждат по 10 т. от вината Мерло, Каберне Совиньон, Мавруд (Евмолпия), Сира, Траки (Купаж – Мерло, Мавруд, Каберне, Сира), Мерло, Совиньон блан, Шардоне, Траки (Купаж – Совиньон блан, Шардоне). Ще имате възможност да дегустирате вино, да се насладите на беседата  и при желание да направите покупка.

Нашето пътуване продължава към село Бориславци,разположено на брега на река Арда, където пък ще имаме интересната възможност да ни разкажат и покажат  как се приготвя сусасамов тахан от българското семе  на сусама. Любезните ни домакини ще предложат и да  опитаме пресния продукт, известен с множеството си здравословни за организма ползи.  Това макар и малко село е известно с още една своя забележителност- Историко-етнографският музей на г-н Христо Чолаков, който и ние ще разгледаме по време на обиколката си.

След посещението на музея следва да направим пикник край меяните на река Арда, наслаждавайки се на гледката и пресни местни продукти. След почивката за обяд ще се отбием  за снимки до язовирната стена на язовир Студен кладенец.

Около 16ч. Следобяд ни предстои да гостуваме в село Рабово и по специално в дома на нашите местни партньори, където ще можем да вкусим пресен лимецов хляб от пещта им , заедно с местни зеленчуци и домашно сиренце.Всеки един ще има възможност да закупи от продуктите за вкъщи след дегустацията.

През град Хасково отпътуваме към Бургас,където ще пристигнем около 21ч. Вечерта.

 

 

В цената на екскурзията са включени:

– пикник сред природата

– дегустация в село Рабово

– всички транспортни разходи и пътни такси

-застраховка на пътниците

-лицензирано транспортно обслужване

В цената на екскурзията не са вкключени:

-разходи от личен характер

– входна такса за музея в село Бориславци

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Красиви гледки край меандрите на Арда, винарна Мезек и др, – еднодневна програма край Ивайловград”

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com