Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

2 дни еко-приключение край Луковит-Пещерите Проходна,Съева дупка,Гео-парк Златна Панега

Вълнуващо двудневно преживяване край град Луковит и водите на река Панега с  посещение на пещерите Проходна и Съева дупка, Троянски и Преображенски манастир.

ДЕН 1

 

Отпътуване на групата  от град Бургас в 7 ч сутринта. Движим се по подбалканската линия към град Троян.  След около час и половина ще се отбием за  кратка почивка за закуска и чаша топло кафе . След което следва посещение на винарска изба Шато „Копса”, където ще имате възможността да се насладите на вкуса на виното сред бъчвите, на приглушена светлина, в избата на шатото. Ще имате възможност и да закупите вино по ваш вкус след провеждането на дегустацията.

Продължаваме нашето пътуване през прохода „Беклемето”., за да стигнем до Троянския манастир- един от най-посещаваните манастири в България, в който се пази чудотворната  икона на  Света Богоридица Троеручица.

За обяд ви предлагаме заедно да отдъхнем и  да се насладим на пикник  с пресни български продукти, съзерцавайки  неповторимата гледка  на водопада „Скока”.  Около 15ч. след почивката за обяд се отправяме към района на град Луковит и по- конкретно за  посещение на пещера „Съева дупка”-  приказен свят, сътворен от разнообразни по форма и големина сталактити, сталагмити и сталактони, обагрени във всички възможни цветови нюанси, който напълно оправдава ласкавото название на тази пещера – „Подземната перла“ на България.

Привечер пристигаме в гр. Луковит, където  ще се настаним за  нощувка.

ДЕН 2

Закуска.  Отпътуване от хотела към  пещера „Проходна” или както най-често я наричат „Очите на Бога”  заради скалния феномен „окната”- в централната си част пещарата има две огромни бадемовидни  дупки, които изумително наподобяват формата на очите.

Пещера „Божиите Очи”

След като се насладим на тази магична гледка ще се отправим за еко приключение край река Панега  в Гео-парк Искър-Панега.  Екопътеката се нарежда сред едни от най-красивите места в България, които си заслужава да бъдат посетени. За обяд отново  сме Ви подготвили специален пикник  край река Вит с гледка към природния феномен „Дупката” ,в близост до село Ъглен.

Отпътуваме за град Бургас. По пътя има възможност за разглеждане на Преображенски манастир (опционално, в зависимост от изпълнението на предвидената програма за деня). Преображенският манастир е четвъртият по големина манастир в България.

В цената  на екскурзията са вкл.:
  • Всички транспортни разходи и пътни такси се поемат от BPT
  • Два пикника сред природата
  • Нощувка със закуска в град Луковит
  • Застраховка на пътниците
В цената  на екскурзията не са вкл.:
  • Разходи от личен характер
  • Вход за пещера „ Съева дупка”
  • Алкохол по време на двата обяда
  • Вечеря в гр. Луковит
Дати

18.07.2020

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “2 дни еко-приключение край Луковит-Пещерите Проходна,Съева дупка,Гео-парк Златна Панега”

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com