Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

Морски гледки от Северното Черноморие-Тюленово,Шабла и още- еднодневна програма

Богата еднодневна програма по Северното Черноморие на България с посещение на скалите в Тюленово и Шабленския фар, с вкусен рибен обяд близо до морето

Отпътуване на групата в 7 ч. Сутринта по маршрута Бургас-Варна.  Ще спрем за кратка почивка за кафе и закуска по пътя, след което ще се отбием на първата ни спирка в Аладжа манастир- най-известния средновековен скален манастир по Българското Черноморие.  Потегляме към Шабла през красивия черноморски град Балчик.  В rибарското селище на град Шабла ще се насладим за обяд на вкусa на прясно уловена риба от местните рибари, поднесена специално за вас.  Мястото е известно и с уникалната рибена чорба,   приготвена по тайна местна рецепта. Рибарското селище се намира под  погледа на най-стария Черноморски фар, в най- източната точка на страната- нос Шабла.

След обяда ни  предстои, на една ръка от брега на морето и на 3 км от Шабла, морско приключение- посещението на  село Тюленово. Мястото е известно с уникалният си бряг и пещери, чист въздух, прозрачна морска вода и неповторимата си природа. Тук по избор можете да се качите на лодка с местен капитан и да се разходите из пещерите в морето или пък, ако сте фенове на по-екстремните преживявания, да се качите в каяк и да се понесете по чернороското течение с професионален инструктор по каяк в района.

След морските преживявания ще се отбием за  отдих и кафе. Ще видите „Огънчето” край село Камен бряг. От метална тръба свободно изтича газ с малък дебит и някой го пали, така Огънчето гори десетки години. Угасва само при много силни дъждове и ветрове, но винаги се намира някой да го запали отново. На Джулай морнинг там се събират хиляди хора от цялата страна, а пък цяло лято големи компании се събират да пеят и свирят на китари.

Потегляме към гр.Бургас.

Дати

01.08.2020

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Морски гледки от Северното Черноморие-Тюленово,Шабла и още- еднодневна програма”

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com