Разпродажба!

Родопска приказка

250.00 лв. 200.00 лв.

“Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш – ала трябва да имаш сърце на орел“

Антон Дончев
“Време разделно”

6 дни/5 нощувки
1 ден

Трансфер от летище София, друго летище или точка, от която да ви посрещнем. Панорамна обиколка /по желание/ на столицата в зависимост от часа на пристигане. Обиколката може да бъде проведена в последния ден преди отпътуването. Потегляме към град Пловдив на 150 км от София. Следва настаняване в хотела. Нощувка и вечеря.

2 ден

Закуска. Напускане на хотела. Разглеждане на град Пловдив. Обзорна обиколка в старата част на града с местен екскурзовод. Археологическият резерват “Стария Пловдив” привлича множество туристи и съхранява древното минало на града: археологически паметници, калдаръмени улици. Тук са разположени Древния Римски Амфитеатър, построен по времето на Марк Аврелий, който е най-добре запазения паметник от тази епоха в нашата стрaна. Програмата включва също разглеждане на: археологическия комплекс “Небет тепе” – руини от древно тракийско светилище, крепостта на Филипополис – известен град от Римската епоха, Хисар Капия – източната врата, построена преди 2 хил.години , както и много възрожденски къщи, които създават специфичната атмосфера на Стария Пловдив. По обяд отпътуваме към западната част на най- обширната планина в България- Родопи. Там ще имате възможността да разгледате развалините на Асеновата крепост- средновековна крепост с укрепена църква „Света Богородица Петричка“. След което се отправяме към Бачковския манастир- втория по големина манастир в България основан през 1083 г. Почивка за обяд, която по възможност може да се проведе на открито край Чепеларска река или в традиционно местно заведение, където ще тествате българската традиционна кухня. Отпътуваме към скалния феномен Чудните мостове, разположен на 1450 метра надморска височина в западната част на планината Родопи. Отправяме се към хотела. По пътя ще имате възможността да участвате в панорамна обиколка на един от най- големите ски курорти в България- Пампорово, след което ще ви предложим да отдъхнете с чаша топъл чай, приготвен от традициони местни билки в село Широка Лъка- село с 300 годишна история. Селото е запазило своята възрожденска архитектура, музикална култура, красива природа и богата история. Настаняване в хотела. Вечеря.

По желание: Можете лично вие да уловите вечерята си от рибарника на хотела, след което тя да бъде приготвена в ресторанта на хотела.

Нощувка.

3 ден

Закуска. Отпътуване от хотела към Триградското ждрело- величествени отвесни скали в Западни Родопи и посещение на най- страховитата пещера в България- Дяволското гърло. Входът на пещерата или изходът за посетителите, наподобява дяволска глава, в гърлото на която се изливат водите на Триградска река. Туристическият маршрут е обратен на хода на водата през пещерата. В нея се влиза през прокопан в скалата 150- метров тунел, който в началото е почти прав, след което следва серпентина. Обиколката продължава с посещение на Ягодинската пещера, до която ще стигнем минавайки през живописното Буйновско ждрело. Пещерата е една от най- известните и посещавани в България. Дългият над километър маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, но най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери. Те се образуват като истинските перли от песъчинка, попаднала във вода, която в течение на много години се обгръща в калцит, за да придобие кръглата си форма. На изхода на пещерата ще ви предложим уникалното преживяване- офроуд разходка с джип до панорамната площадка „Орлово око“, където ще имате възможността да се почувствате като птица – и да погледнете планината от високо. Късния следобяд- връщане в хотела. Свободно време с възможност за релакс в басейна или сауната на хотела, игра с топка, яздене на коне и др. Вечеря. Нощувка.

4 ден

Закуска. Пътувайки се наслаждаваме на живописните гледки на Родопа планина (автобусен преход от 200 км). Следва посещение на Рилския манастир- най- големият в страната и един от символите на България. Основан е през Х век от отшелника Иван Рилски и учениците му. Самият Иван Рилски е канонизиран по-късно за светец от Българската православна църква. При завладяването на България от Османската империя манастирът оцелял и запазил привилигированото си положение. Но през 1435г. бил напълно обезлюден от разбойнически нападения. Възстановен бил през 1460г. от трима братя, които през 1469г. успели да издействат от султан Мурад II разрешение за връщане на мощите на св. Иван Рилски в манастира. През годините на робството манастирът бил голям книжовен и религиозен център. Тук работели книжовници, преводачи и зографи, обучавали се духовници, поддържали се активни връзки с останалите православни държави. Рилският манастир има статут на отделно селище с население (по настоящ адрес) от 58 жители. Архитектурното и художественото великолепие му отреждат това достойно място в Списъка на световното културно и природно наследство под закрилата на ЮНЕСКО , в който е включен през 1983 година. Късният следобяд отпътуваме към мястото за настаняване (30- 40 км)- гр. Сандански. Следват нощувка и вечеря.

5 ден

Закуска. Отпътуваме към Рупите, гр. Петрич- местност обвита в мистичен ореол. Тук, в последните години от живота си живееше прочутата българска ясновидка Ванга. На територията на местността Рупите има минерални извори и басейни. За тази чудотворна земя пророчицата баба Ванга казваше, че е наситена с особена енергия. Местността е разположена в подножието на хълма Кожух, който преди стотици години е бил вулкан. В резултат от изригванията на вулкана в Рупите има магмени скали. От тях извира минерална вода с лечебни свойства с температура 75 градуса по Целзий, която помага при редица заболявания. След посещението на това магично място, продължаваме към гр. Мелник- най- малкият град в България с 208 души население. Създаден още през античността, градът е обявен за културно – исторически резерват. Той очарова посетителите си със старинните си къщи, легендарна история, невероятна природа и ароматни вина. Тук ще имате възможност да похапнете в традиционна българска механа, да дегустирате 3 вида местни вина и характерни за този край мезета. Свободно време за вас. След което се връщаме в хотела. Нощувка.

6 ден

Закуска. Отпътуваме, минавайки покрай язовир Цанков камък и Язовир Въча, към точката на вашето отпътуване.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Напишете първия отзив за „Родопска приказка“

Specify Facebook App ID and Secret in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Facebook Login to work

Specify Vkontakte Application ID and Secret Key in Super Socializer > Social Login section in admin panel for Vkontakte Login to work

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com