Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

“Няма човек, който да обгърне Родопа с един поглед. Няма връх, на който да се изкачиш, та да я познаеш с един поглед. Трябва да я извървиш и да я изстрадаш, та после да я събереш в сърцето си и да я погледнеш – ала трябва да имаш сърце на орел“

Антон Дончев
“Време разделно”

ДЕН 1

Рано сутринта  отпътуваме от Бургас. Отпътуваме към западната част на най- обширната планина в България- Родопи. Там ще имате възможността да разгледате развалините на Асеновата крепост- средновековна крепост с укрепена църква „Света Богородица Петричка“. След което се отправяме към Бачковския манастир- втория по големина манастир в България основан през 1083 г.  Почивка за обяд, която по възможност може да се проведе на открито край Чепеларска река или в традиционно местно заведение, където ще тествате българската традиционна кухня. Отпътуваме към скалния феномен Чудните мостове, разположен на 1450 метра надморска височина в западната част на планината Родопи. Отправяме се към хотела.

По пътя ще имате възможността да участвате в панорамна обиколка на един от най- големите ски курорти в България- Пампорово, след което ще ви предложим да отдъхнете с чаша топъл чай, приготвен от традициони местни билки в село Широка Лъка- село с 300 годишна история. Селото е запазило своята възрожденска архитектура, музикална култура, красива природа и богата история. Късно след обяд потегляме към хотел, в който ще се настаним. Там на ваше разположение ще бъдат басейн с лековита минерална вода  където да отдъхнете след пътуването. Вечерта ви каним на вечеря, организирана от нашите любезни домакини. Ще се насладите на местната кухня под съпровода на прочутата Каба гайда. Нощувка.

ДЕН 2

Закуска. Отпътуване от хотела към Триградското ждрело- величествени отвесни скали в Западни Родопи. Следва посещение на най- страховитата пещера в България- Дяволското гърло. Входът на пещерата или изходът за посетителите, наподобява дяволска глава, в гърлото на която се изливат водите на Триградска река. Туристическият маршрут е обратен на хода на водата през пещерата. В нея се влиза през прокопан в скалата 150- метров тунел, който в началото е почти прав, след което следва серпентина. Обиколката продължава с посещение на Ягодинската пещера, до която ще стигнем минавайки през живописното Буйновско ждрело. Пещерата е една от най- известните и посещавани в България.

Дългият над километър маршрут дава възможност да се видят красиви представители на почти всички видове пещерни образувания, но най-впечатляващи са многобройните пещерни бисери. Те се образуват като истинските перли от песъчинка, попаднала във вода, която в течение на много години се обгръща в калцит, за да придобие кръглата си форма. На изхода на пещерата ще ви предложим уникалното преживяване- офроуд разходка с джип до панорамната площадка „Орлово око“, където ще имате възможността да се почувствате като птица – и да погледнете планината от високо. Късно след обяд отпътуваме към вашия хотел. Пътувайки се наслаждаваме на живописните гледки на Родопа планина и язовирите- Цанков камък и Въча. Пристигаме късно вечерта в град Бургас.

Дати

04.08.2020, 11.08.2020, 18.08.2020, 28.07.2020

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Родопска приказка-2 дни”

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com