Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

Седемте Рилски езера и Мистичните Родопи- 3 дни/2 нощувки

Тридневна програма с посещение на Рилските езера, Рилски манастир и магнетичната местност Рупите
Програмата се осъществява с малка , индивидуална група и комфортен 20 местен бус. Отпътуване от Бургас

ДЕН 1

Отпътуване на групата  от град Бургас в 6 ч сутринта. Движим се по магистралата  към град Пловдив.  По пътя ще се отбием за  кратка почивка и чаша топло кафе . Пътуваме през град Пещера, за да стигнем първата ни спирка- град Батак. Името на Батак се свързва с героичното Априлско въстание и с жестокото Баташко клане, когато османските войници проявяват нечувано варварство и жестокост към българите. Историята на Батак е запазена в Историческия музей и църквата-костница Св.Неделя, които ние ще посетим по време на нашата обиколка. Продължаваме пътуването си към язовир Доспат , край който ще направим пикник за обяд с пресни местни продукти, наслаждавайки се на живописна гледка край стената на язовира.  След отдиха за обяд, минавайки край Банско,  пътуваме към  Рилския манастир, който  ще имаме възможност да разгледаме.

Привечер в района на Рилския манастир се настаняваме за нощувка.

ДЕН 2

Закуска.  Отпътуваме от хотела в 07:30 ч. към село Паничище- изходния пункт за Рилските езера. Там на място ще ни очаква нашият лицензиран планински водач, с който ще проведем посещение  на езерата. Продължителността на прехода е около 8-9 часа и ще приключи около 17- 17:30ч. При похода се изкачваме до водопада Скакавица и хижа Скакавица, поради което не се изисква използването на лифт (продължителност на прехода до хижата около 2 часа ). Маршрутът продължава до езерото Бъбрека (около 2 часа). Там туристите, които не желаят да продължат до края на маршрута могат да се отбият за отдих и да изчакат връщането на останалата част от групата, която ще продължи до най-високо разположеното езеро –Сълзата. Непосредствено до него е Езерния връх, от който ще можем да се насладим на панорамна гледка във всички посоки към целия циркус.

*Препоръчвана лична екипировка и принадлежности:

 • Туристически обувки или маратонки (+резервни обувки), най подходящо за носене на личен багаж-раница, бельо-памучно, чорапи, анцуг, по-плътна блуза (дебела,вълнена блуза), яке, панталони-къс и дълъг, шапка за слънце и слънчеви очила, слънцезащитен крем, дъждобран, съд за вода-пластмасов-500 мл. Тоалетни принадлежности, лекарства.
 • На екскурзията се записват хора само в добро физическо състояние – не се записват хора с проблеми в ставите, краката или сърдечни и дихателни проблеми.
 • Носете суха храна.

Програмата за похода може да бъде променяна/съкратена по преценка на планинския водач съобразно метеорологичните условия при възникване на извънредни и непредвидими изменения с цел сигурност на участниците .

След провеждане на целодневния преход до езерата се отправяме към хотела за заслужена почивка в района на Сапарева баня. Ношувка.

ДЕН 3

Закуска.  Отпътуване от хотела в 08:00ч. към Рупите- местността, където през последните години от живота си малка къща обитава пророчицата Ванга, която приживе чувства, че мистичните Рупи й дават сили и енергия.

След посещението на това магично място, опционално по избор на групата продължаваме към гр. Мелник- най- малкият град в България с 208 души население, създаден още през античността, градът е обявен за културно – исторически резерват или село Златолист, където е живяла Стойна Димитрова, наречена от съвременниците й Преподобна Стойна. Ясновидката е живяла преди и по времето на Ванга (1883-1933 г.), която също като петричката гадателка е имала свръхестествени способности да предвижда бъдещето. Любопитен факт е, че самата Ванга, която е познавала Стойна и дори й е гостувала в храма в село Златолист, е признавала, че ясновидските й способности са по-силни от нейните.

Между двете пророчици има силна връзка – мястото, в което са живеели в триъгълника между Рупите, Катунци и Златолист, и което е с доказано силно позитивно енергийно излъчване, далеч по-благотворно от останалите региони в страната.

Почивка за обяд ще направим край язовир Доспат, в местно заведение, където ще можем да опитаме прясно уловена вкусна пъстърва. След обяда отпътуваме през град Девин, през язовирите Цанков камък и Въча сред живописните пейзажи на района. Отново през град Пловдив пътуваме към Бургас. Пристигане  в града около 20:30- 21ч.

В цената  на екскурзията са вкл.:

 • Всички транспортни разходи и пътни такси
 • Трансферен бус с комфортни седалки за максимален комфорт при пътуване от BPT
 • Пикник сред природата през първия ден от програмата
 • 2 Нощувки с включени закуски
 • Застраховка на пътниците по време на пътуването
 • Допълнтиелна планинска застраховка
 • Професионален лицензиран планински водач за посещението на езерата

В цената  на екскурзията не са вкл.:

 • Разходи от личен характер
 • Вход за обектите по време на програмата
 • Вечери

ПРОГРАМАТА СЕ ОСЪЩЕСТВЯВА ПРИ МИНИМУМ 12 ВЪЗРАСТНИ ЗАПИСАЛИ СЕ И КАПАРИРАЛИ 30% ОТ СТОЙНОСТТА 14 ДНИ ПРЕДИ ДАТАТА НА ОТПЪТУВАНЕ.

Отзиви

Все още няма отзиви.

Бъдете първият написал отзив за “Седемте Рилски езера и Мистичните Родопи- 3 дни/2 нощувки”

Здравейте!

За да получите нашата ценова оферта, моля, попълнете информационната форма по-долу или ни пишете  email- office@bgprivatetour.com