Burgas 8000, Lorna 8

+359 988 20 63 18

Защо да изберем индивидуален тур с малка група? Или предимството да не надничаш през рамо в тълпата

Предлагаме на вашето внимание съвременната алтернатива на груповото пътуване - транспорт, настаняване и местни водачи на всяко посетено място, но малко превозно средство и гъвкавост при избора на дата за тръгване

Избирането на фирма, която предлага групови турове и екскурзии може да се окаже трудна задача. Пазарът на туристически услуги е пренаситен от оферти и предложения. Наистина не е лесно да избереш….. Основно, защото не е възможно да се проведе обиколка, която да удовлетворява всички хора през целия престой.   Ние  от „BPT“ вярваме, че когато вложиш сърцето  си в  това, което правиш, няма как да не бъдат удовлетворени критериите на клиентите максимално. 

Разбира се, винаги ще има пътници, които търсят нещо малко по-различно: малка на брой  група или по-голяма тълпа, повече свободно време в прогрмата или пък строго дефиниран маршрут, от който да не се отклоняват по време на обиколката.

Да си признаем. Ние сме пристрастни, тъй като сме добри в организирането на малки групови обиколки. Радвам се, че можем да споделим с вас  опита си и да ви разкажем, колко по- готино е да пътуваш така. Искаме да ви споделим някои от предимствата на индивидуалните пътувания с малка група. Ето и нещата, които трябва да имате в предвид, ако изберете индивидуална екскурзия с малка група.

BPT_tours

Размерът на групата има значение

Първото важно нещо, когато говорим  за „групова обиколка“ е да уточним, колко хора си представяме в групата заедно по време на пътуването? Пет? Десет? Петдесет? 

Една малка група е средно от около 10 души. Тя, разбира се, може да варира от 12 до 16 души в зависимост от избраната дестинация и да достигне до 20. Ако сте сред почитателите на големите автобусни пътувания с още 50 пътници и  водач, носещ над главата си символ, който да следите, за да не се откъснете от групата, вероятно вие сте любители на т.нар.масов туризъм, който естествено притежава своите предимства и чар.

През последните години все повече хора предпочитат индивидуално организираните програми с колеги, приятели или семейство по техен вкус и график определен от тях, наемайки професионалисти в бранша. Пазарът е наситен с много големи туроператори, които са избрали масовия подход. Ние смятаме, че 8-16 човека е идеалният брой пътници, които без резервация могат да се отбият в  местното бистро за по бира, импулсивно да се качат в две лодки за рафтинг спускане по реката, или всички заедно да посетят малкият местен манастир без тежка организация и уговорки. Така ще можете да получите доза от  местната магия  и същевременно да избягате от „работния“ график.

Group_tours
Traditional_food_Bulgaria

Цената

Цената често е първото нещо, което хората сравняват при разглеждането на различни туристически компании и техните оферти. Тъй като повечето туристически агенции предлагащи пакетни програми с 30 или 40 пътници наведнъж, могат да реализират т.нар. икономии от мащаба,  респективно те могат да предложат по- ниски цени на услугите си. 

Нещото, което трябва да търсим, е допълнителната стойност, а не само цена. Какво различава тази услуга от масово предлаганата такава ? Има ли включени традиционни  местни ястия при посещение на отбивките в програмата? Има ли  включени допълнителни дейности и забавления, които ще оставят във вас незабравими спомени? Има ли местен водач при различните посещения на обекти? Ако програмата на обиколката е богата и включва изброените, обикновено си струва да платите малко повече. Подобно на всичко друго в живота, получаваме това, за което плащаме. 

От наша страна бихме могли да уверим, че винаги се стремим към конкурентна цена, не непременно най-ниската цена. Предпочитаме да ви дадем възможност за  невероятно преживяване, да се заредите малко повече и да ви останат невероятни спомени, отколкото да намалим от всичко по- малко, за да спестите.

Лично прекараното време- безценно!

За група от близки приятели, за обща фамилна ваканция, за младоженци, търсещи уединение, за семейства, които искат  да прекарат малко време заедно далече от рутината на ежедневието, или пък за двойки, които просто не искат да споделят ваканционните спомени с други хора. Други клиенти пък искат стандартна екскурзионна програма, но мразят идеята да пътуват в група. …. Предлагаме на вашето внимание съвременната алтернатива на груповото пътуване транспорт, настаняване и местни водачи на всяко посетено място, но с малко превозно средство и гъвкавост при избора на дата за тръгване.

Tours_bulgaria

Различната услуга

Пътуванията в малки групи предлагат известно ниво на свобода- персонален шофьор, специално избрани местни водачи, и не на последно място гид по време на цялата обиколка. Ориентирани към удобството на клиента, ние от Bulgarian Private Tours & Transfers  предлагаме настаняване в нови автомобили, специално оборудвани за едно по- комфортно пътуване , предлагаме посрещане и трансфер от/до международното летище, възможност за транспортиране на необходимият личен багаж или на специфично за обиколката оборудване/ колела, лодки, кану, каяк и др.

Гъвкавост

Не на последно място, може би най-голямото предимство, което можем да посочим. Забравете да бъдете обвързани с твърд график – индивидуалните екскурзии позволяват на клиентите да избират удобната за тях дата на тръгване и продължителност на обиколката, да нанесат промени в маршрута, да добавят или премахнат еднодневни екскурзии от общата програма според предпочитанията си.

Безброй различни възможности има за това, как да прекарате почивката си в България. Въпрос на предпочитание е: някои хора искат да прекарат дните си като  разглеждат забележителности в градовете, да разполагат с повече свободното  време, други предпочитат по- наситена и богата програма, трети пък искат да опознаят местните традиции, да се качат в обществен транспорт и да се разходят, други пък са любопитни слушатели на разказите на местния водач, в непринудена приятелска обстановка.

 

Автор : BgPrivateTour
Автор : BgPrivateTour